خوش آمدید به آکادمی ایرسا

اکنون به ما بپیوندید تا به تمام ویژگی‌های ما دسترسی داشته باشید. پس از ثبت نام و ورود به سیستم، می‌توانید موضوعاتی ایجاد کنید، پاسخ‌هایی را به تاپیک‌های موجود ارسال کنید، به اعضای دیگر شهرت بدهید، پیام‌رسان خصوصی خود را دریافت کنید، و موارد دیگر.

پشتیبانی اینترنت

سؤال بپرسید و از انجمن ما پاسخ بگیرید

طراحی وب سایت

به سؤالات پاسخ دهید و در موضوع خود متخصص شوید

ارتباط با ما

کارشناسان ما آماده پاسخ‌گویی به سؤالات شما هستند

فرهنگ لغات و اصطلاحات امنیتی

مهندس موسوی

Administrator
پرسنل مدیریت
تاریخ ثبت‌نام
2014-01-12
نوشته‌ها
889
پسندها
0
امتیازها
16
سن
37
محل سکونت
تهران، پاسداران
وب سایت
www.irsapro.ir
“Adware Blocker”
“Adware Blocker” ها به برنامه‌هایی گفته می‌شود که در حین فعالیت‌های آنلاین کاربر در اینترنت کلیه پنجره‌های تبلیغاتی مزاحم را بلوکه نموده و آن‌ها را مسدود می‌نماید. بسیاری از این پنجره‌های تبلیغاتی معمولاً آلوده به انواع بدافزارها و کدهای مخرب می‌باشند و وجود آن‌ها در نرم‌افزارهای امنیتی به منظور حفاظت از رایانه کاربران در محیط‌های آنلاین بسیار ضروری است.


“Antivirus Software”
“Antivirus Software” به برنامه‌ای گفته می‌شود که قادر به شناسایی و پاک‌سازی ویروس‌های موجود روی یک رایانه باشد. به عبارت ساده‌تر این نرم افزار یک برنامه حفاظتی در مقابل حملات ویروس‌ها می‌باشد.


“E-mail borne virus”

برنامه‌ها و کدهای مخرب دارای قابلیت انتقال از طریق سرویس پست الکترونیکی می‌باشند. این‌گونه تهدیدات هر روز در حال گسترش بوده و از طریق دریافت و ارسال ایمیل‌های آلوده در شبکه‌های مختلف توزیع پیدا می‌کنند.


“Executable”
فایل اجرایی به قطعه کدی گفته می‌شود که حاوی مجموعه از دستورات جهت اجرا شدن و یا توقف یک برنامه می‌گردد. بسیاری از ویروس‌ها با ضمیمه شدن به فایل‌های اجرایی موجب می‌گردند تا به محض اجرا شدن فایل‌های مذکور توسط کاربر اقدام به آلوده‌سازی رایانه و انتشار خود نمایند. یک نرم افزار امنیتی خوب می‌بایست قادر به شناسایی رفتار مشکوک فایل‌های اجرایی و متوقف نمودن آن در صورت آلودگی باشد.


“Firewall”

سامانه تشخیص نفوذ، عنوان بخشی از نرم‌افزارهای امنیتی است که هرگونه دسترسی مجاز و ناشناخته به داده‌های رایانه را در محیط آنلاین متوقف می‌سازد. روزانه رایانه بسیاری از کاربران مورد هجوم هکرها قرا می‌گیرد و آن‌ها با در اختیار گرفتن کنترل کامل سیستم اقدام به سرقت اطلاعات مهم و حیاتی کاربر می‌نمایند. فایر وال یا دیواره آتش با کنترل دوطرفه داده‌های دریافتی و ارسالی در صورت مشاهده هرگونه دسترسی غیر مجاز با نمایش هشدار به کاربر وی را از خطر احتمالی مطلع می‌نماید.


“Hacker”
هکر یا نفوذگر به برنامه‌نویسی گفته می‌شود که سعی دارد با دست‌کاری در تنظیمات امنیتی رایانه‌ها و نفود به آن‌ها بدون اطلاع کاربر نماید. هکرها پس از نفود و در اختیار گرفتن کنترل رایانه قربانیان اقدام نصب نرم‌افزارهای ناخواسته خود و سپس سرقت اطلاعات شخصی و حیاتی کاربر می‌نمایند.


“Malware”
بدافزارها عنوان قطعه برنامه‌های مخربی می‌باشند که قادر هستند پس از نفود به رایانه اقدام به خراب‌کاری و آسیب زدن به اطلاعات کاربر نمایند. ویروس‌ها، تروجان‌ها، کرم‌ها، روت کیت‌ها و بک‌دورها در گروه “Malware” ها قرار دارند.


“Phishing”

نوعی از فعالیت‌های جعلی که در آن مهاجمین و سارقان با نشان دادن هویتی جعلی از خود به قربانیان اقدام به سرقت اطلاعات مهم و محرمانه آن‌ها می‌نمایند.


“Pop-up”
پاپ آپ‌ها پنجره‌های تبلیغاتی هستند که حین کار با اینترنت بدون اجازه کاربر و ناگهانی نمایش داده می‌شوند. برخی از این پاپ آپ‌ها با بهره‌گیری از منابع سیستمی اقدام به نصب برنامه‌های جاسوسی به منظور دسترسی غیرمجاز به اطلاعات کاربر می‌نمایند.


“Spyware”
جاسوس افزارها به برنامه‌های اطلاق می‌شود که بدون دریافت اجازه از کاربر شروع دریافت اطلاعات رایانه و ارسال آن‌ها به شخص و یا رایانه ثالث دیگری می‌شوند. این دسته از بدافزارها امروزه به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای سرقت اطلاعات در فضای سایبری شناخته می‌شوند.


“System Monitor”

مانیتورینگ سیستم به عنوان یک بخش نظارتی و بسیار مهم در نرم‌افزارهای امنیتی جهت جلوگیری از انجام هرگونه تغییر در تنظیمات رایانه توسط بدافزارها می‌باشد. زیرا بسیاری از حملات “Phishing” می‌بایست جهت دسترسی به اطلاعات ابتدا تغییراتی را در تنظیمات امنیتی سیستم بوجود آوردند.


“Trojan Horse”

تروجان‌ها اساساً نوعی ویروس و یا کرم بوده و هدف از ساخت آن‌ها نفوذ مخفیانه به سیستم (مانند اسب تروا) و انجام وظایفی در رایانه مقصد (قربانی) بدون اطلاع کاربر می‌باشد. معمولاً تروجان‌ها راه را جهت نفود سایر بدافزارها هموار می‌سازند.


“Virus”
ویروس یک برنامه رایانه‌ای با قابلیت خود تکثیری بوده که می‌تواند بخش‌های مختلف سیستم مانند برنامه‌ها، سیستم عامل، داده‌ها و … را تخریب نموده و یا فعالیت آن‌ها را مختل نماید.


“Worm”
کرم نیز مانند ویروس یک برنامه رایانه‌ای با قابلبت خود تکثیری بوده و بر خلاف آن‌ها توانایی گسترش و انتشار از یک رایانه به رایانه دیگر را در محیط شبکه با سرعت بالایی دارا می‌باشد. به همین علت آن‌ها بسیار خطرناک‌تر از ویروس‌ها هستند.


 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
بالا